homepage.jpg
Als het zover is....

tips van de uitvaartbegeleider

Wat, waar, wanneer en hoe?

Bij mij is het nog lang niet zover
Ik heb geen tijd er over na te denken
Het zal vast wel goed komen
Dat regelen mijn kinderen wel

Wat te doen

Na een (plotseling) van iemand bel je de dienstdoende huisarts. Hij of zij komt langs om officieel vast te stellen dat iemand is overleden en zal de benodigde formulieren invullen.

Je kunt daarna met je naasten een uitvaartbegeleider. Weet dat je daar altijd zelf de keuze in hebt. Ook al roepen de verzekeringen graag op hen meteen te bellen. Dit is niet nodig. Jij bepaalt wie je graag de uitvaart wilt laten verzorgen. Bel je mij dan regel ik voor jullie ook de uitkering van de verzekering.

 

Waar?

Weet je of jouw dierbare uitvaartenwensen heeft? Zo ja, ken je deze?Of er een uitvaart/levensverzekering is en waar? Kun je de gegevens daarvan vinden?Heb je de namen, telefoonnummers, adressen van de mensen die ingelicht moeten worden?

Eigen keuze

Weet je dat je, in alle gevallen, zelf mag kiezen welke uitvaartondernemer je belt. Ook als op de polis staat vermeld dat je meteen het nummer van de verzekering moet bellen? Dat mag, maar hoeft niet. Bel je de verzekering dan brengen zij jou in contact met een uitvaartbegeleider van hun keuze. Dat is altijd iemand die financieel verbonden is aan de verzekeringsmaatschappij.
Bel je een onafhankelijke uitvaartondernemer, zoals mij, dan regel ik dat het geld van de verzekeringspolis wordt vrijgegeven. Ik informeer ook bij de betreffende verzekeraar naar hun voorwaarden.

Digitaal

Wie kan er bij jouw gegevens in geval van overlijden?
Heb je ergens een lijstje met gebruikersnamen en wachtwoorden, voor het geval dat...?
Weet jij hoe dat gaat, digitale nalatenschap?
 

Checklist

De gezamenlijke notarissen hebben een checklist na overlijden opgesteld. 
Deze kun je hier lezen.