top of page
  • Foto van schrijverSaskia Geerts

Gewoon van internet geplukt

“Kijk, dit is Saskia, ze was fantastisch afgelopen week. We hebben haar gewoon van internet geplukt, dolkomisch toch?” Zo werd ik onlangs voorgesteld, tijdens de borrel na een afscheidsceremonie. Ik ken dat, immers ik heb mijn heerlijke grote tafel, die ideale tuinman en zelfs mijn geliefde ook van internet geplukt. Het kan dus gewoon.

We hadden elkaar nog nooit ontmoet, ze kenden niemand in Assen, waren niet in de situatie om hier snel naartoe te komen, maar zochten toch een uitvaartbegeleider in deze regio. Niet een doorsnee iemand die automatisch voor de gebaande paden kiest, maar iemand die zou aanvoelen wat zij nodig hadden. Immers hun broer was onverwacht overleden, daar hadden ze totaal niet op gerekend. Beiden hebben een eigen bedrijf waarin ze service hoog in het vaandel hebben, maar ze hadden nu zelf iemand nodig. Ze wilden van alles uit handen geven, maar toch ook zelf de regie houden.

Dus we belden, we appten en mailden. De eerste dag werd grotendeels gevuld met het vinden van een geschikte locatie voor het samenzijn. Al pratende met hen was me duidelijk geworden hoe die er uit zou moeten zien en vooral ook welke sfeer het moest ademen. Terwijl zij hun reis hier naartoe voorbereidden was ik bij hun broer. Knipte lokjes van zijn haar en maakte vingerafdrukken. Drie doosjes kwamen op de kist, met daarin voor elk kind een tastbare herinnering.

De dag voor de uitvaart ontmoetten we elkaar in levende lijve. Samen gingen we naar de locatie. Binnen een minuut hadden ze door dat alles onder controle was, slaakten ze een zucht van verlichting. Het was een goede keuze. ’s Avonds namen we het hele programma door van de dag van de uitvaart, zetten de laatste puntjes op de i.

Het werd een afscheid met een lach en een traan. Ongedwongen zoals ze wensten, goed geregeld zoals ze zelf ook zouden doen. Alles klopte.

Ons afscheid was ook warm. We weten dat het kan. ‘Gewoon’ van internet geplukt.

U mag me dus van internet plukken, maar van tevoren kennismaken kan zeker ook!


Comments


bottom of page