top of page
  • Foto van schrijverSaskia Geerts

Het is anders

Het is anders als je moeder in een verpleeghuis zit en je haar niet mag bezoeken… Het is anders als je salaris elke maand automatisch binnenkomt… Het is anders als je afweersysteem goed functioneert…

Kun je je voorstellen hoe het is als je jouw moeder niet mag bezoeken?

Kun je je voorstellen hoe het is als er niet automatisch elke maand geld binnenkomt?

Kun je je voorstellen hoe het is als jouw afweersysteem niet goed werkt?


Je verplaatsen in een ander, in de situatie van een ander dat is heel moeilijk, zo niet onmogelijk.

Want we kijken allemaal door onze eigen bril, we denken vanuit onze eigen ervaringen en handelen naar ons eigen vermogen.


Als we één ding leren van deze crisis, dan hoop ik dat het is dat we onder ogen zien dat het leven ergens begint maar ook ergens eindigt. Want probeer je eens voor te stellen hoe het is als jouw partner, je vader, je moeder of je kind iets overkomt en je niet bent voorbereid.

Nederland was niet voorbereid op een pandemie. Te weinig IC bedden en te weinig beademingsapparatuur. Want een garantie dat er ooit iets dergelijks zou gebeuren was er niet.


Nu Flare een kantoor heeft aan de Vaart komen er steeds vaker mensen langs om zich voor te bereiden. Fijn en belangrijk! Ook zijn er nog veel mensen die niet voorbereid zijn, die geen idee hebben wat hun dierbare zou willen in geval van een noodsituatie, die geen idee hebben wat een uitvaart regelen met zich meebrengt, aan beslissingen en aan kosten.


Het is anders als je voorbereid bent, als je weet wat de wensen van je dierbare zijn, als je weet waar je moet zoeken naar gegevens, als je weet wat je weet. Namelijk dat het ooit zover is.


Bel, mail, kom langs. Samen nemen we, kostenloos en vrijblijvend, door wat nodig is om voorbereid te zijn.Comments


bottom of page